Kiköltöznek Devecserre az agrárhivatalok

agrarszektor.hu
Az agrár hivatalok Devecserre költöznek, hogy segítsék az ottani vörösiszap-károsult gazdák támogatási kérelmének gyors rendezését. Ezt az intézkedés azután hozták, hogy Szabó Csaba, a vidékfejlesztési minisztérium miniszteri megbízottja az MVH és az MgSzH vezetőivel egyeztetett ez ügyben - tudósít a Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A múlt héten jelent meg a vidékfejlesztési miniszter azon rendelete, mely a károsult gazdálkodók megsegítésére hivatott. Eme jogszabály 350 millió forintot különít el a jövedelem pótló támogatásra az érintett termelőknek. Mint ahogy azt már esetleg tudhatjuk, az állattartó és mezőgazdasági termelők 200, míg az élelmiszer-feldolgozók 150 millió forintos keretet kaptak.

Ráadásul ezekre a pénzekre az érintett termelők egyszerűsített eljárásban pályázhatnak december 1. és 8. között, a cél pedig az, hogy a termelők ezeket még karácsony előtt megkapják. Emiatt a rövid határidő, illetve az elszenvedett kár nagysága miatt a miniszteri megbízott, Szabó Csaba kezdeményezte, hogy helyben hajtsák végre az ügyintézést.

A regisztrált termelőknek első lépésben a károsultságukat igazoló dokumentumokat kell begyűjteniük az MgSzH-tól, majd ezekkel a dokumentumokkal kérelmezhetik a támogatást az MVH-nál. A két területileg illetékes hivatal munkatársai a devecseri falugazdász irodájába költözött erre az időre, ahol teljes munkaidőben várják a gazdálkodókat, és minden kérdésükre válaszolnak, valamint segítenek a nyomtatványok kitöltésében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?