Figyelem: júniustól lehet Tanyafejlesztési programra pályázni!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt programjaként a vidékfejlesztési tárca júniusban meghirdeti a tanyás térségek fejlesztését elősegítő pályázatokat - jelentette ki Ángyán József parlamenti államtitkár Kecskeméten.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán Ángyán József emlékezetett arra, hogy Kecskemét környékén található az ország legnagyobb tanyás térsége, a Homokhátság. Ezért is fontos, hogy éppen itt jelenthetem be: a nyár folyamán már pályázni lehet a kormány egy milliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára - hangsúlyozta az államtitkár.


A vidékstratégia megalkotásával és végrehajtásával a kormány és a szaktárca a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. A koncepció átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása.


Az előző években az egész mezőgazdaság lezüllesztésének lehettünk tanúi, és ez sokszorosan érintette a tanyákon élőket. Ezért is kiemelten fontos a sajátos értékekkel rendelkező tanyai gazdálkodás megújítása és a tanyai életmód hátrányainak csökkentése. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítását valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette.


A tanyaprogram nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet -, és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?