Már ezren dolgoznak az Élelmiszerlavina programban

agrarszektor.hu
Csaknem ezer rászoruló dolgozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. Élelmiszerlavina elnevezésű zöldségtermesztő programjában, amely idén országszerte huszonhárom helyszínen indult el - írja az MTI.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több településen, köztük a Tolna megyei Gyulajon már elkezdődött a termés betakarítása. Lacza Zoltánné, a helyi Galló József Általános Iskola igazgatója kedden elmondta: az iskola udvarán kialakított kertben 31 roma diák termeszt zöldséget - borsót, paradicsomot, paprikát, uborkát - az egyesület programjának keretében. A mezőgazdasági képzésben részesülő, 9-10. osztályos tanulók hazavihetik a termést.

Mint mondta, Gyulajon az a céljuk, hogy megtanítsák a földművelésre a gyerekeket, akik a vegyszermentesen termesztett, egészséges zöldséggel a családjukat is segítik. Az ezer lakosú község lakóinak több mint a fele roma - tette hozzá az iskola igazgatója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a vetőmagot biztosító Syngenta Kft. idén negyedik alkalommal hirdette meg a zöldségtermesztési akciót, amelyhez évről évre több önkormányzat, civil szervezet csatlakozik - mondta az MTI-nek Cseh Balázs, az egyesület elnöke.

A kezdeményezés lényege, hogy a felajánlott vetőmag segítségével zöldséget termesszenek, az előállított élelmiszert pedig adományként eljuttassák a környéken élő rászorulóknak.

A program egy-egy helyszínén egy-két hektáron folyik a zöldségtermesztés, tavaly 40 tonna, idén a remények szerint 70-80 tonna friss zöldséget takarítanak be - tette hozzá az egyesület vezetője.

Az egyesület elnökének közlése szerint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente mintegy hatezer tonna élelmiszeradományt juttat el rászorulóknak.

 

forrás: MTI/Gazdaság.ma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?