860 milliós támogatás halászati beruházásokra

agrarszektor.hu
Az Európai Halászati Alap (EHA), valamint a nemzeti társfinanszírozás keretéből összesen mintegy 860 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött a Vidékfejlesztési Minisztérium. Halászati beruházásokra 25 kérelmező kap ebből az összegből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával megvalósított, 2007-2013 évekre szóló Halászati Operatív Program a hazai haltermelés és halászat támogatását, fejlesztését célozza az Európai Halászati Alap átlátható, hatékony és szabályos felhasználásával. A program célkitűzései között szerepel az egészséges, megbízható forrásból származó hazai haltermékek előállításának támogatása, az akvakultúra fejlesztése, a lakosság halfogyasztásának növelése, valamint a fogyasztók ellátása jó minőségű haltermékekkel.

A fenntartható, forráshatékony és versenyképes halgazdálkodás elősegítése kiemelt jelentőségű az Európai Unióban. E cél eléréséhez nyújt segítséget az unió által létrehozott Európai Halászati Alap, mely a Halászati Operatív Program keretein belül 34,8 millió euró támogatást biztosít a magyar halászat korszerűsítéséhez és versenyképességének javításához.

A Halászati Operatív Program támogatásaira még április 30-áig benyújtható kérelem az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon.

Az eddig támogatott kérelmek listája itt tekinthető meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?