Zöld utat kapott a Bayer-Monsanto egyesülés (2.)

agrarszektor.hu
Engedélyezték az USA hatóságai a 66 milliárd dolláros Bayer-Monsanto fúziót. Az amerikai igazságügyi minisztérium azzal a feltétellel engedélyezte a vegyipari óriások egyesülését, hogy a Bayer 9 milliárd dollár értékben eladja bizonyos mezőgazdasági üzletágait a BASF-nek. A fúzió lezárása után a Bayer megszünteti a Monsanto márkanevet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Bayer német vegyipari cég elnyerte az amerikai hatóságok jóváhagyását is az amerikai vegyipari óriás Monsanto felvásárlására azzal a feltétellel, hogy 9 milliárd dollár értékben elad bizonyos mezőgazdasági üzletágakat a BASF német vegyipari vállalatnak. Ezzel elhárult az utolsó jelentős akadály is a két cég egyesülése előtt.

Megszüntetik a Monsanto márkanevet
A Bayer azt tervezi, hogy megszünteti a Monsanto márkanevet - írja a www.agriculture.com. A cég a fúzió után Bayer néven működik majd tovább, a Monsanto által gyártott termékmárkák azonban továbbra is megmaradnak és a Bayer portfóliójának részévé válnak.

Több éve tart már a Bayer-Monsanto fúzió, amelyben a német cég 66 milliárd dollárért vásárolná fel az amerikai óriást, annak érdekében pedig, hogy ez 2018 első felében bekövetkezhessen, a Bayernek meg kell felelnie a szabályozó hatóságok követelményeinek.

Az Európai Bizottság 2017 júliusában indított vizsgálatot a Bayer és a Monsanto tranzakciójával kapcsolatban, sokan ugyanis veszélyeztetve látták a versenyt a rovarirtó szerek és a vetőmagok piacán. A Bayer-üzletág értékesítési feltétele mellett azonban Brüsszel is jóváhagyta a Bayer-Monsanto fúziót.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?