Fontos egyeztetés kezdődött az új KAP területalapú támogatásairól

Fontos egyeztetés kezdődött az új KAP területalapú támogatásairól

agrarszektor.hu
Elindult a Közös Agrárpolitika 2023-2027 közötti időszakára vonatkozó, a KAP területalapú támogatásainak zöld előírásrendszerével kapcsolatos szakmai párbeszéd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Agrárminisztérium elkötelezett egy, a fenntarthatóságot és versenyképességet a lehető legnagyobb mértékben összehangoló, gazdálkodói szemmel pedig racionális, környezettudatos gazdálkodásra ösztönző támogatási rendszer létrehozásában - írja közleményében az agrártárca. Ezért az agrártámogatási rendszer tervezése során a minisztérium külön szakmai párbeszédet indít a területalapú agrártámogatásokhoz kapcsolódó zöld intézkedés- és előírásrendszer szakmai megalapozottsága érdekében. Az agrártárca közös gondolkodásra és véleményalkotásra kérte fel a mezőgazdasági szakmai szervezetek, a környezetvédelmi társadalmi szervezetek, valamint az egyetemek és kutatóintézetek képviselőit a témában. A közös gondolkodás célja, hogy a környezetvédelmi és éghajlatpolitikai célkitűzéseket - a talaj és szervesanyag tartalma, a víz, a biodiverzitás és a tájkép védelme, a szénmegkötés erősítése vagy éppen az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése - a lehető legnagyobb együttműködéssel érjük el a Közös Agrárpolitika következő időszakában.

A 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó Közös Agrárpolitika (KAP) egyik leghangsúlyosabb célkitűzése a környezetvédelem és az éghajlatpolitikai fellépések előmozdítása a mezőgazdaság területén, valamint az Európai Unió környezetvédelmi és éghajlattal kapcsolatos célkitűzéseinek teljesítéséhez való hozzájárulás. Ennek érdekében a tagállamok által készítendő, így a magyar KAP Stratégiai Tervnek is egy olyan szilárd zöld intézkedés- és előírásrendszert kell tartalmaznia, amely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az ahhoz való alkalmazkodáshoz, a természeti erőforrások fenntartható használatához, illetve a biológiai sokféleség védelméhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?