Itt a bíróság döntése: egyelőre fellélegezhet a műtrágyakirály Bige László

agrarszektor.hu
Helyt adott a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Bige Holding Kft. azonnali jogvédelem iránti kérelmének, amely arra irányult, hogy a jogerős ítéletig működhessen a szolnoki gyár.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A bíróság ennek értelmében elrendelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint iparbiztonsági hatóság határozatának halasztó hatályát a per jogerős befejezéséig. Mint ismert, korábban az elsőfokú bíróság is ugyanígy döntött, de a katasztrófavédelem fellebbezése miatt zárva maradt a gyár, most azonban a jogvédelem ügyében született jogerős ítélet értelmében kinyithat a vizsgálat idejére.

Az ilyen eseteknél a bíróság azt mérlegeli, a közigazgatási cselekmény végrehajtásához fűződő közérdek, valamint a végrehajtás által okozott fenyegető hátrány (itt anyagi kárról van szó) elhárításához fűződő felperesi magánérdek ütközésekor az adott helyzetben melyik védelme jelent kisebb hátrányt. Amennyiben magából a támadott határozatból indokolhatóan nem derült ki, hogy veszélyes anyag jutott a környezetbe, vagy hogy személyek vagy környezet egyéb más módon veszélyeztetve lenne, az utólag nem pótolható.

Ebben az esetben a határozat kizárólag az óleumtorony és a cirkulációs tartályok tekintetében tartalmazott kötelezést, a határozatból ezek vonatkozásában nem volt megállapítható életre, környezetre vonatkozó veszély, ezért döntött az első fokú bíróság úgy, hogy üzemelhet a gyár, a másodfok pedig helyben hagyta az ítéletet - olvasható a törvényszék közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?