Több millió forintra pályázhatnak a női gazdálkodók: csak ennyit kell tenni érte

Több millió forintra pályázhatnak a női gazdálkodók: csak ennyit kell tenni érte

agrarszektor.hu
2021. november 2-án elindult a női gazdálkodóknak szóló "TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program" a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapításával és kezdeményezésével valamint a Magyar Női Unió támogatásával. A program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával. A programra 2021. november 2-a és 15-e között lehet jelentkezni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2021. november 2-án elindult a női gazdálkodóknak szóló "TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program" a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapításával és kezdeményezésével valamint a Magyar Női Unió támogatásával. A program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával. A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, lehetőségük van pályázni a bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre.

A Corteva Agriscience Magyarország és a Magyar Női Unió Vidéki Nők Nemzetközi Napján (2021. október 15.) bejelentett együttműködési megállapodása értelmében november 2-tól van lehetőség jelentkezni a programra. A program célja, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők számára széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget biztosítson. A képzési terv egyrészt a női gazdák tényleges igényein, másrészt a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul: olyan a kreatív probléma megközelítésen és megoldáson, amely segít a résztvevőknek önmaguk és vállalkozásuk jobb megértésében, reális, új ötletek és projektek generálásban és annak tényleges megvalósításában.

Magyarországon idén debütál a TalentA Program. A Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt elsőként 2019-ben Spanyolországban indította el ezt a komplex, innovatív programot a mezőgazdasággal foglalkozó, újító szemléletű nők számára. A spanyolországi program sikere nyomán Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában bevezették, idén pedig a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.

A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a Programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival lehetőségük van pályázni a bruttó 3,25 millió forint teljes támogatási összegre, melyet a következőképpen osztanak szét a 3 (három) nyertes projekt között:

  • 1. hely: bruttó 1,5 millió forint
  • 2. hely: bruttó 1 millió forint
  • 3. hely: bruttó 750 ezer forint

A nyertes projektek egy 6 alkalmas mentoráláson vesznek részt, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában kapnak segítséget. Jelentkezni november 15., 12.00 óráig lehet a program honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?