Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

agrarszektor.hu
Dabason épült fel Közép-Európa jelenleg legmodernebb és legkorszerűbb takarmányüzeme, amely nemcsak a hazai, hanem 700-800 kilométeres körzetbe az exportpiacokat is képes lesz kielégíteni. A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött létre azzal, hogy elkészült a vállalat 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, és 7000 négyzetméter beépített technológiával rendelkező takarmánygyára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött most létre két év tervezés és két év kivitelezés után. A 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, valamint 7000 négyzetméter beépített technológiájával méltán mondhatjuk azt, hogy Közép-Európa legmodernebb takarmánygyártó üzemét és rendszerét adtuk át. A három takarmánykeverővel, két granuláló vonalon, óránkénti 25 tonnás kapacitással, ha kell, összességében másfél millió tonna tápegyenértéket fogunk itt előállítani. Ez azt jelenti, hogy a vállalat mintegy 700-800 kilométeres körzetében hatékonyan és piacképesen tudunk majd termékeket eljuttatni Észak-Olaszországtól Németországig, Lengyelországon át egészen Romániáig, illetve Moldáviáig

- tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, 2024-ben ez az üzem nemcsak a térség, hanem Közép-Kelet-Európa egyik legkomolyabb takarmánygyártó rendszereként fogja a hazai, és az exportpiacokot is kielégíteni.

Koppány György, a Vitafort Zrt. tudományos igazgatója lapunknak elmondta, a technológiai sor három keverőgépből áll, amelyből kettő kiegészítő takarmány és késztáp gyártásra alkalmas, a harmadik pedig nagy töménységű premix előállítására. Hangsúlyozta, a cég erősen gondolt arra is, hogy a gyógyszer-átszennyeződés, amely elkerülhetetlen gyógyszer alkalmazása esetén a takarmányokban, az ne legyne nagyon jelentős. 

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?