Laborvizsgálatok, amerikai tanulmányutak a NAK-nál

Laborvizsgálatok, amerikai tanulmányutak a NAK-nál

agrarszektor.hu
Nem csupán köztestületként, ha szolgáltatóként is igyekszik segíteni a hazai agrárgazdaság szereplőit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely a laborszolgáltatások, a mezőgazdasági biztosítás, valamint a különböző képzések terén is aktív tevékenységet végez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt évben is számos szolgáltatással segítette tagságát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – hívta fel a figyelmet közleményében a köztestület. 2023-ban több változás is érintette a NAK Nonprofit Kft. egyik alaptevékenységének számító laborszolgáltatást.

Labor és műszaki felülvizsgálat

A NAK laborszolgáltatásai népszerűek a tagság körében, ahogyan az eredményekre épülő tápanyag-gazdálkodási tervek készítése is.

Az újonnan bevezetett elektronikus gazdálkodási napló (eGN) számos kihívást és bizonytalanságot hozott magával a termelők körében, melynek jogszabályi és szoftveres keretei még a mai napig egyaránt változnak. A NAK négy vármegyében tesztjelleggel elindította az eGN adatszolgáltatásra irányuló szolgáltatását, mely eredményeire és tapasztalataira építve 2024-től már országos hálózatán keresztül támogathatja a termelőket – áll a közleményben.

Biztosításközvetítéssel is foglalkoznak

A kamara igyekszik a mezőgazdasági biztosítással kapcsolatos ügyekben is közvetíteni: a NAK Biztosításközvetítő Kft. több mint 100 megyei kollégával áll megbízási szerződésben. A cél az országos lefedettség, hogy minden vármegyében rendelkezésre álljon biztosításközvetítő, akinél releváns növénybiztosítást köthetnek a termelők. A NAK Biztosításközvetítő Kft. mind a négy, Magyarországon mezőgazdasági biztosítással foglalkozó biztosító társasággal szerződéses kapcsolatban áll. Az idén az online biztosítási felület fejlesztése kerül középpontba, emellett várhatóan további, mezőgazdaságban található kockázat fedezésére szolgáló biztosítási termékkel – vagyon, állat, mezőgazdasági gép, drón – bővül majd a paletta a közlemény szerint.

Amerikai tanulmányutak

A NAK Nonprofit Kft. szolgáltatásai között 2022-től aktívan szerepel a kislétszámú, nemzetközi tanulmányutak teljeskörű szervezése és lebonyolítása, mely a kamarai tagok részére nyújt betekintést új és modern technológiák megismerésére vagy a meglévők fejlesztésére.

A Kamara felnőttképző intézménye 2023-mal lezárta 2019-ben indult két felnőttképzési pályázatát, de a köztestületnél bíznak abban benne, hogy az idei évben tovább folytatódhatnak az agrárgazdasági képzések. 2023. szeptemberében új névvel, formában és struktúrában jelent meg első alkalommal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai munkáját havi rendszerességgel bemutató NAK Tájékoztató. A NAK Tájékoztató 16 témakör információit, ágazati összefoglalóit dolgozza fel ABC sorrendben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?