Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: ezt jobb, ha minden cég tudja

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: ezt jobb, ha minden cég tudja

agrarszektor.hu
Valami, valami - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó című rendezvényén. A tárcavezető beszélt arról is, hogy az eÁfa rendszere segítségével a magyar vállalkozások mintegy 20 milliárd forintot takaríthattak meg az adminisztrációs költségek csökkenése miatt. Varga Mihály kitért arra is, hogy az eNyugta és az eMAP bevezetésével tovább csökkenhetnek a hazai vállalkozások terhei.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Varga Mihály az MKIK rendezvényén kimondta: magasabb hiánypálya jön Magyarországon. A tárcavezető bemutatta a külső gazdasági környezetet, mint mondta, javulgat a helyzet, de még nincs minden rendben - olvasható a Portfolio oldalán. A magyar gazdasággal kapcsolatban leszögezte: a nehezén már túl van az ország. A pénzügyminiszter azt is bejelentette, hogy a kormány a következő 3 évben fogja levinni 3% alá a költségvetési hiányt. Idén 4,5%-ot célzott meg a kormány, jövőre 3,7%, 2026-ban lesz 2,9% a költségvetés hiánya, 2027-ben pedig 2,4%-os deficittel számol.

Előadásában a pénzügyminiszter kiemelte a gazdaságpolitika alappilléreit is: a versenyképes adórendszert és a digitális adókörnyezetet. Ennek kapcsán Varga Mihály megemlítette az eÁfa rendszerét: értékelése szerint ez 20%-kal kevesebb adminisztrációs költséget jelent a cégek számára, ami éves szinten 20 milliárd forintos megtakarítás is lehet.

Ezt követően jön az eNyugta bevezetése 2025-től, valamint 2025 decemberétől jön az eMAP, melynek nyomán a vállalkozások mentesülhetnek a foglalkoztatással kapcsolatos bevallások terhétől

- fogalmazott Varga Mihály.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?