Árutőzsdei összefoglaló 2012.07.27

agrarszektor.hu
A Nemzetközi Gabonatanács az elmúlt hat év legrosszabb gabonatermésére számít. Amerikában továbbra is száraz időre van kilátás.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

781,25 centes áron nyitott a kukorica szeptemberre szóló határidős jegyzése pénteken reggel, ami megegyezik az előző napi záróértékkel. A péntek délelőtti órákban eddig 785 dollárcenten születtek a legmagasabb kötések ugyanerre az időszakra. A búza szintén szeptemberre szóló határidős jegyzése 784,5 dollárcenten nyitott pénteken, 0,5 centtel magasabban, mint amennyin csütörtök este zárt. A búzára kötött legmagasabb szeptemberi határidős jegyzések péntek délelőtt 10 óráig 890,75-ös áron születettek.

Közben a Nemzetközi Gabonatanács is 2006 óta a legrosszabb kukoricatermésre számít az amerikai időjárás miatt, és a globális kukoricamennyiség-előrejelzését jelentősen lecsökkentette, írta az agrimoney.com internetes lap.

A kormányközi szervezet szerint a világ kukoricatermése 115 millió tonnára fog visszaesni, ami az elmúlt hat év legnagyobb visszaesés lesz, és amiből mindössze 26 millió tonna fog a világ legnagyobb exportőreitől származni. A szervezet szerint a teljes amerikai termésmennyiség a jelenlegi előrejelzésük szerint már csak 300 millió tonna lesz, 50 millió tonnával kevesebb, mint amire eddig számítottak. A 2012-13-as évre vonatkozó gabonatermés-előrejelzések pedig világszerte romlanak, elsősorban azonban Amerikában, ahol még mindig hatalmas a szárazság.

Közben elemzők is arra figyelmeztetnek, hogy a hét eleji gabonaár-csökkenés csak egy átmeneti árfolyamrealizálás volt, és a gabonaárak további emelkedésére kell számítani. Előző napi árutőzsdei összefoglalónkat itt olvashatja el.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?