Stratégiai megállapodást kötött az FHB Bank és a NAK

agrarszektor.hu
A 2014. augusztus 7-én, Budapesten aláírt stratégiai megállapodás legfőbb célja olyan, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítása, amelynek segítségével az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi források igénybevétele sikeres lehet az agrár- és élelmiszergazdasági szereplők számára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az FHB Bank ennek megvalósítása érdekében különböző kedvezményeket biztosít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai részére. Ezek többek között a számlavezetési díjat, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében nyújtott hitelek kamatait, illetve a területalapú támogatásokat, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól elnyert támogatásokat előfinanszírozó kölcsönök kondícióit érintik.

"Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozásában és a kapcsolódó európai uniós és nemzeti támogatások minél hatékonyabb felhasználásában. Ehhez kapcsolódóan alakította ki a Kamara tagjainak kedvezményes számlavezetési és finanszírozási termékeit, hogy testre szabott kínálatával hatékonyan támogassa működésüket és fejlesztési terveiket." - mondta Soltész Gergő, az FHB Bank vezérigazgatója. Hozzáfűzte még: "az FHB banki és szakértői szolgáltatásaival segíteni kívánja az agrárium és szereplőinek gazdasági felzárkóztatását, illetve a kamarai tagok pénzügyi ismereteinek elmélyítését és pénzügyi tudatosságuk fejlesztését."

Az FHB Bank aktuális kedvezményei a kamara tagjainak:
  • Az FHB Agrár Bankszámla számlacsomagjához kapcsolódóan nem számít fel 2015. május 31. napjáig számlavezetési díjat a Kamara tagjainak.
  • Az MNB Növekedési hitelprogram keretében nyújtott éven túli finanszírozásnál a kamat legfeljebb évi 2,35%.
  • Az MNB Növekedési hitelprogram keretében nyújtott éven belüli finanszírozásnál a kamat legfeljebb évi 2,15%.
  • Területalapú támogatás előfinanszírozása 5 millió Ft hitelösszegtől, akár az igényelt területalapú támogatás 88%-ig.
  • Egyéb MVH-s támogatások előfinanszírozása 10 millió Ft hitelösszegtől.
  • Saját, piaci forrású, éven belüli hiteleknél a folyósításhoz kapcsolódó banki egyszeri díjak nem kerülnek felszámításra 2014. december 31. napjáig.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kiemelte: "A köztestület célja a kamarai tagok versenyképességének hatékony támogatása, valamint gyakorlatorientált tagi szolgáltatások nyújtása. A Kamarának az a szándéka, hogy feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat, és felhívja tagjai figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyek a Kamara által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák. Bízunk benne, hogy az FHB Bank által biztosított kedvezmények minél több tagunkat segítik hozzá az eddiginél is eredményesebb gazdálkodáshoz" - tette hozzá a NAK elnöke.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?