Figyelem! - Meghosszabbították Lázárék a fontos határidőt

agrarszektor.hu
Október 30-ig vásárolhatják meg kertészeti gépeiket, illetve nyújthatják be kifizetési kérelmeiket azok a piaci szereplők, akiknek idén benyújtott kérelmeit támogatta a Miniszterelnökség. A tárca több mint 1800 kérelmet tartott elfogadhatónak mintegy 18 milliárd forint értékben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Két héttel, október 15-ről október 30-ig meghosszabbította a Miniszterelnökség azt a határidőt, ameddig az idei pályázaton nyertes termelők megvásárolhatják kertészeti gépeiket, illetve benyújthatják kifizetési kérelmeiket. A tárca részben a gépbeszerzések könnyítése, részben a 2007-2013-as vidékfejlesztési program forrásainak felhasználása érdekében döntött a határidő módosítása mellett. A minisztérium még tavasszal hirdetett pályázatot a kertészeti gépvásárlásokra, hogy nem maradjanak meg támogatások a 2007-2013-as programban.

A kiírás az új, környezetbarát és energiahatékony kertészeti gépek beszerzését célozta. A Miniszterelnökség több mint 1800 kérelmet támogatott, mintegy 18 milliárd forint értékben.

A kormány - húzta alá közleményében a Miniszterelnökség - 2014-2020-as új vidékfejlesztési ciklusban is kiemelten kezeli a kertészeti ágazat fejlesztést. Elsősorban a mikro-, a kis- és közepes méretű gazdaságokat kívánják támogatni, mivel e vállalkozások munkahelyteremtő és munkahelymegtartó képessége jelentős. Egyes kertészetfejlesztési támogatások új pályázati felhívásai még idén novemberben megjelennek, míg a kertészeti gépek beszerzésére várhatóan 2016-ban lesz ismét lehetőség - derül ki a tárca közleményéből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?