Tisztogatás a csúcshivatalnál: Lázárék öt megyei vezetőt menesztettek

agrarszektor.hu
Öt megyei kirendeltség-vezető megbízatását szüntették meg az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) azt követően, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Menesztették a hivatal elnökét és elnökhelyettesét is. Lázár János a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon a munka.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg az MVH kirendeltség-vezetőinek megbízatása - közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal sajtóirodája. Az MVH folyamatban lévő átalakítása miatt a kirendeltségek január elsejétől a kormányhivatalokhoz tartoznak majd, ezért az az illetékes kormányhivatalokkal egyeztetve választják majd ki az új vezetőket - tették hozzá.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Lázár János múlt heti kormányinfós tájékoztatóján a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon az ügyintézési munka. Mint ismert, a Miniszterelnökség a csúcshivatal irányítását a közelmúltban vette át Fazekas Sándortól. Az intézmény átvétele után Lázár János azonnali hatállyal menesztette Gyuricza Csaba MVH-elnököt és Dragovácz Nikoletta elnökhelyettest.

Az MVH vezetése jelenleg egy elnökhelyettessel folytatja munkáját - közölte érdeklődésünkre a hivatal. Tóth Péter elnökhelyettes ezután az informatikai és támogatási ügyek mellett a horizontális ügyek és területhez kötött feladatok egy személyi felelőse lesz.

A hivatal tájékoztatása szerint az elnökségben, illetve a helyi vezetésekben végrehajtott változtatásokra azért is szükség volt, hogy az MVH év végén esedékes jogutódlásos megszüntetése a kormányzati elképzeléseknek megfelelően határidőben és gördülékenyen megvalósuljon, miközben e folyamat közben a hivatal mindennapi munkavégzése - az agrár-vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, beleértve a kifizetéseket is - zavartalan legyen. Elsődleges cél, hogy mindebből a gazdák csak a pozitív változásokat érezzék - szögezték le.

Mint ismert, a kormány még a nyáron úgy döntött, hogy 2017. januárjától jogutódlással megszünteti az MVH-t. Az átszervezések után a hivatal feladatait a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok veszik át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14