Belehúzott délelőttre a forint

agrarszektor.hu
Szerda reggelre megint az euró kezdett erősödni a dollárral szemben, így 1,09 körül megtorpant az amerikai deviza tegnap látott erősödése. Az utóbbi napokban a svájci frankban láttunk komolyabb mozgásokat, hiszen a francia elnökválasztás miatti kockázat eltűnése automatikusan hozta magával a menekülődeviza gyengülését. Közben a forint délelőttre az erősödés felé indult, miközben a piac ma is a jegybankok felől érkező jelzésekre figyelhet elsősorban - áll a Portfolio elemzésében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Erőre kapott a forint és a zloty 2017.05.10 09:56


Délelőttre belehúzott a forint, így 311,2-ig sikerült visszakapaszkodni az euróval szemben, ami már 0,2%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár 285,73-nál jár, míg a svájci frank 283,94 forintot ér.

Közben a lengyel zloty is hasonló utat járt be, már 0,3%-ot tudott erősödni tegnaphoz képest az euróval szemben.

A cseh korona esetében viszont úgy tűnik, korai volt reggel megelőlegezni az erősödést, azóta fordult az árfolyam, és már 0,15 százalékos gyengülést mutat a deviza.


Kipukkadt a frank Macron győzelme után 2017.05.10 08:19

A forint 311,8 körül járt az euróval szemben szerda reggel, ez minimális, 0,05 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése eközben 286,3 körül járt, ami 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a kedd esti árfolyamnál. 

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

A feltörekvő piacokon eközben a régiós vetélytárs lengyel zloty és a cseh korona egyaránt 0,1 százalékos erősödéssel indították a napot az euróval szemben. Közben a tágabban vett feltörekvő devizák közül az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig egyaránt 0,3 százalékot javított.

A régióban a cseh koronára érdemes figyelni, mely megint elkezdett erősödni az elmúlt napokban, bár még így sem jár ott, ahol az árfolyamküszöb eltörlése után a mélypont volt az EURCZK árfolyamban, de már közelíti azt.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Az euró-dollár árfolyam esetében hétfő hajnalban átmenetileg 1,10 feletti szintet is láthatunk, majd az elmúlt két napban onnan fordult a dollár, így 1,09-ig tudott erősödni. Ma reggel egyelőre újabb fordulat látszik, 0,2 százalékkal 1,0891-ig emelkedett a keresztárfolyam. Eközben a japán jen szintén 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Az utóbbi napokban érdekes mozgásokat produkált a svájci frank, hiszen jelentősen gyengült az euróval szemben, így tavaly október óta nem látott szinten jár a jegyzés. Ennek oka, hogy a francia elnökválasztás előtt a megnövekedett kockázatok a híresen menedékdeviza frank erősödését fűtötték, Emmanuel Macron győzelme miatt azonban megnyugodtak a befektetők, ami automatikusan hozta magával a frank gyengülését.

Kipukkadt a frank Macron győzelme után

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a legfontosabb esemény Mario Draghi EKB-elnök beszéde lesz magyar idő szerint kora délután. Mellette a Fed egyik döntéshozója, Eric Rosengren is megszólal majd a nap második felében.

A címlapkép forrása: Shutterstock

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?