Próbál kitartani 310-nél a forint

agrarszektor.hu
Tegnap késő délután 310-ig erősödött a forint az euróval szemben, ezt tartja péntek reggel is a magyar deviza. Közben az euró minimális erősödéssel kezdte a napot, a feltörekvő piacon pedig a török líra gyengülését érdemes kiemelni - derül ki a Portfolio elemzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel 310,44-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a csütörtök esti árfolyammal. A dollár jegyzése 285,62-nél járt, míg a svájci frank 283,44 forintba került. Az utóbbi napokban a forint már nem először fut neki a 310-es lélektanilag fontos szintnek, csütörtök este csak percekre sikerült leszúrnia alá. Az előző próbálkozás rövid életű volt, hamar visszapattant 312 környékére az árfolyam, kérdés, hogy most tud-e még egy kicsit tovább menni a magyar deviza - olvasható a Portfolio-n.

Próbál kitartani 310-nél a forint

A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdett, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel stagnált, a török líra viszont 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az utóbbi napokban már tapasztalható volt, hogy ismét megmozdult a líra árfolyama, ennek jeleit láthatjuk most is. 

Az euró-dollár árfolyamban minimális elmozdulást látunk péntek reggel, 0,06 százalékkal tudott erősödni az euró, így 1,0867-nél jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, míg az angol font stagnál.

Próbál kitartani 310-nél a forint

A ma megjelenő makroadatok közül érdemes kiemelni az amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció friss statisztikáit, melyek a nap második felében érkeznek, és a kamatkilátások miatt akár a devizapiacot is megmozgathatják.

A forint szempontjából a nap legfontosabb eseménye a Fitch késő esti döntése lesz a magyar adósbesorolásról. Egy esetleges felminősítéssel tovább távolodhatunk a bóvli kategóriától, ami akár a 310 alatti euró-forint árfolyamot is elhozhatja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?