Nem jut mindenkinek a Zöld Forrásból

agrarszektor.hu
Csupán az induló szervezetek felének támogatására volt elég a Zöld Forrás pályázat 70 millió forintos kerete. A nyertesek 600 ezer és 2 millió forint közötti összeghez jutottak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen 70 millió forint értékben támogatja a Földművelésügyi Minisztérium a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket. A Zöld Forrás pályázat révén a tárca ebben az évben 63 darab, a civil szervezetek által megálmodott, kidolgozott és benyújtott projekt megvalósításához járul hozzá a Nemzeti Környezetvédelmi Programban (NKP) megfogalmazott célok eléréséért.

A tartaléklistára 10 szervezet került, őket majd csak forrás felszabadulása esetén támogatják, bár az összigényük meghaladja a 10 millió forintot. 48 szervezet még ennél is rosszabbul járt, hiszen ők a forráshiány miatt nem támogatható kategóriába kerültek.

A támogatottak közül két szervezet kap 600-600 ezer forintot, ez a kiosztott legkisebb összeg. A legtöbb pénzt (közel 2 millió forintot) a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület kapja idén természettudományos táborok szervezésére.

A Zöld Forrásból a támogatás igénybevételére jogosultak az NKP-ban megfogalmazott célkitűzésekhez illeszkedő feladatok teljesítéséhez kapnak segítséget. Ilyen az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása, a védett természeti értékek és erőforrások védelme, fenntartható használata, valamint az erőforrás-takarékosság és -hatékonyság javítása, a gazdaság zöldítése.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?