Több mint 210 milliárd forintot már megkaptak a gazdák

agrarszektor.hu
A Magyar Államkincstár, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként idén több mint 211 milliárd forint támogatást utalt a gazdáknak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2016. évi egységes kérelemhez kapcsolódóan 424,5 milliárd forint támogatást, ebből pedig január 1-jét követően mintegy 165 milliárd forint kifizetését hagyta jóvá a kifizető ügynökség - immár a Magyar Államkincstár szervezetébe tagoltan , és a múlt péntekig majdnem a teljes összeg megérkezett az érintettekhez - közölte a Magyar Államkincstár. 5 milliárd forintot nem kaphattak meg a jogosultak birtokviták, hagyatéki eljárások vagy folyamatban lévő bírósági eljárások miatt.

A közvetlen támogatások mellett kifizettek több mint 35 milliárd forintot is az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást segítő támogatásként. Ebből mintegy 20 milliárd forint kifizetését már a kincstár szervezetébe tagozódva bonyolította le a kifizető ügynökség. Továbbá mintegy 17 milliárd forint értékben fizetett ki átmeneti nemzeti támogatásokat, amelyek jelentős része a 2007-ben meghatározott történelmi bázisjogosultságokon alapul.

Ez azt jelenti, hogy idén már több mint 211 milliárd forintot utalt ki a gazdáknak a Magyar Államkincstár.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03