Kapaszkodik vissza a forint a tegnapi nap után

agrarszektor.hu
A keddi nap második felére nagyot fordult az euró árfolyama, közben szép lassan a forint is megbotlott. Szerdán viszont a magyar deviza ismét felülteljesítő, a dollár pedig próbál tovább kapaszkodni - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tegnap érezhetően gyengült a forint, hiszen egy napja még 304,4-nél járt. Mostanra azonba 305,52-ig erősödött vissza a magyar deviza az euróval szemben. A dollár most éppen 255,77 forintba kerül.

Ezzel egyébként a forint felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például továbbra is 0,2 százalékos gyengülésben van az euróval szemben, míg a cseh korona stagnál. Tegnap a kereskedés egyik nagy vesztesei a feltörekvő devizák voltak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétateszt miatt visszaesett a kockázatvállalási hajlandóság. Szerda reggel az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel folytatta, a török líra árfolyama nem változott, míg a dél-afrikai rand szintén stagnálással indította a napot.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Az euró a keddi nap első felében szárnyalt a dollárral szemben, hamar elérte az 1,20-as lélektani határt az árfolyam, majd onnan estére vissza is erősödött a dollár. Ezt követően a szerdai napot ismét 0,2 százalékos erősödéssel kezdte az amerikai deviza, így 1,195 alá csúszott az euró-dollár. Ez talán annak köszönhető, hogy egyre többen elhitték, hogy az 1,20-as szint felett láthattuk az árfolyam csúcsát egy időre. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékot tudott javítani.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Ma a nap második felében érdemes lesz figyelni, ugyanis Amerikában fontos adatok jelennek meg. Egyrészt a magánszektor foglalkoztatását mérő augusztusi ADP-index, másrészt a felülvizsgált GDP-adat, melyek befolyásolhatják a devizapiaci hangulatot is.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06