Októbertől több mint 200 milliárdot szórnak ki a gazdáknak

Hetven százalékos támogatási előleget kaphatnak több mezőgazdasági jogcímnél október közepétől a gazdálkodók. A tervezett összeg eléri a 208 milliárd forintot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idén is fizetnek október közepétől támogatási előleget a gazdálkodóknak - jelentette be Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). Tájékoztatása szerint a kormány az érintett jogcímeknél 70 százalékos kifizetést tervez.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Az Európai Unió lehetővé teszi, hogy a tagállamok október közepétől támogatási előlegeket utaljanak ki a gazdáknak. Az idei előlegfizetés tervezett összege 208 milliárd forint, szemben a tavalyi 182,2 milliárddal - közölte az államtitkár.

Korábban a kifizetéseket végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felügyelete az agrártárcához tartozott, de a kormány tavaly az MVH-t előbb a Miniszterelnökséghez helyezte, majd idén január elsejétől jogutódlással megszüntette. Azóta a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár látja el, amely a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt áll.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14