Még lehet módosítani a támogatási kérelmeket

agrarszektor.hu
Június 19-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzésekorn feltárt hibák szankciómentes javítására. A Magyar Államkincstár (MÁK) eredményei alapján csaknem 27 ezer termelő kérelme érintett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Államkincstár az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, kamarai falugazdászokat, szaktanácsadókat, ha a kérelem hibát, hiányosságot tartalmaz - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az ellenőrzés kiterjed többek között a blokki túligénylésekre, a berajzolt táblák átfedésére, a kötelezően csatolt dokumentumok meglétére, illetve az állatállományi igénylések hibáira.

A termelőknek június 19-ig van lehetőségük arra, hogy a MÁK által jelzett problémákat orvosolják, és ezzel elkerüljék a támogatás csökkentését vagy az esetleges szankciókat. Szankciómentesen ugyanakkor kizárólag az értesítésben foglalt hibák módosíthatók. A kamarai falugazdászok közreműködésével beadott kérelmeknél a MÁK a falugazdászokat értesíti az ellenőrzéskor észlelt problémákról, akik a javítás elvégzése érdekében felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodóval.

A MÁK közlése szerint az idei ellenőrzési eredmények alapján megközelítőleg 27 ezer termelő kérelme érintett, jellemzően kisebb hibával. Ebből kevesebb, mint 11 ezret tesz ki a falugazdászok közreműködésével beadott kérelmek száma, közülük pedig több mint 8 ezer termelőnél már megtörtént a kérelmek javítása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?