Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára az agráriumot Magyarországon

Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára az agráriumot Magyarországon

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal harmadik alkalommal hirdeti meg a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt. A májusban megrendezésre kerülő ötletverseny kiemelt célja a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, illetve az agráriumban fellelhető problémákra adott innovatív megoldások beépítése a hazai mezőgazdaságba, ezzel is segítve a szektor digitalizációs folyamatait - derült ki a NAK közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agráriumban fellelhető problémákra keresi a megoldásokat a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenye. A program fő célja a mezőgazdaságban kiaknázatlan lehetőségek feltárása, valamint az agrárium vonzóbbá tétele a fiatalok számára. A versenyre a mezőgazdaság hatékonyságának növelését célzó innovatív ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni, 2021. április 11-ig.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a programmal kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg a magyar agrárium előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás kérdése. Az Agrárkamara a gazdák, a magyar agrárium és az emberiség jövője érdekében komoly hangsúlyt fektet a fiatalok ösztönzésére, támogatására.

Ez hívta életre a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt, melynek egyik fő célja, hogy vonzóbbá tegye az agráriumot a fiatalok számára. A verseny motiválni tudja az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket, hogy az agrárium területén kezdjenek el tevékenykedni, innovatív ötleteket megfogalmazni és megvalósítani

- jelentette ki Győrffy Balázs.

Az elmúlt két évben számtalan olyan fiatal is kedvet érzett ahhoz, hogy innovatív elképzelésével megoldást találjon a magyar mezőgazdaság kihívásaira, aki nem agrár szakirányon folytatja tanulmányait. A korábbi ötletversenyekre jelentkezők 60%-a nem agrár területről érkezett.

A szervezők olyan 2-4 fős, felsőoktatásban tanulók vagy fiatal pályakezdők alkotta csapatok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az agrárgazdaság innovációs kihívásai és az agrárium iránt. A versenyre két kategóriában, ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni. A beválogatott versenyzők a döntőt megelőzően online szakmai segítséget kapnak üzletfejlesztési és mezőgazdasági szakértő mentoroktól.

A döntőre 2021. május 6-án kerül sor, melyen a versenyzőket szakmai zsűri értékeli. A megmérettetés a szakmai fejlődésen túl értékes nyereményeket tartogat. A fődíj mindkét kategóriában 300 ezer forint értékű utalvány elektronikai eszközvásárláshoz, de agrárszakmai mentorálás, vagy például konferenciabelépő is szerepel a nyeremények között.

A verseny az arra érett csapatok számára lehetőséget nyújt a szeptemberben induló NAK TechLab inkubációs programban való részvételre.

A versennyel kapcsolatos további részletek és a jelentkezés ezen az oldalon találhatóak. Jelentkezési határidő: 2021. április 11.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?