KITE-tanszéket hoznának létre a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen

KITE-tanszéket hoznának létre a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a KITE Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), az erről szóló dokumentumot Szabó Levente, a KITE vezérigazgatója és Gyuricza Csaba, a MATE rektora sajtótájékoztató keretében írta alá a nádudvari KITE-központban kedden.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szabó Levente emlékeztetett arra, hogy cégüknek több mint két évtizedes kapcsolata volt a MATE jogelődjével, a gödöllői egyetemmel. A mostani együttműködéssel stratégiai partneri együttműködéssé fejlesztik a kapcsolatukat, amely az oktatás, nevelés, kutatás területén kiterjed a mezőgazdasági mérnöki, az agrármérnöki, a mezőgazdasági gépészmérnöki területekre, és a szakképzésre - jelezte a vezérigazgató. Hozzátette, hogy a KITE a jövőben a MATE hallgatói gyakorlati képzésének bázisa lesz, de kétirányú az együttműködés: jelenleg a KITE harminc dolgozója vesz részt az egyetem posztgraduális képzésein.

Szabó Levente és Gyuricza Csaba (Forrás: MATE)

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcseseménye - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

Gyuricza Csaba azt mondta, a KITE a legnagyobb mezőgazdasági vállalkozásként hatást gyakorol az egész magyar mezőgazdaságra, az egyetemnek padig az a célja, hogy a térség legfajsúlyosabb agrárfókuszú felsőoktatási intézménye legyen. Kiemelte a rektor a precíziós mezőgazdaság kihívásait, amellyel csak akkor tud lépést tartani a felsőoktatási intézmény, ha a piac legjelentősebb szereplőivel működik együtt. Ennek eredményeként olyan szakemberek tudnak képezni, akik használható tudással kerülnek a piacra - fűzte hozzá. Az egyetem középtávú célja, hogy a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon, KITE-tanszéket hozzanak létra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen - mondta Gyuricza Csaba.

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?