Rengeteg diák jelentkezett idén az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

Rengeteg diák jelentkezett idén az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

agrarszektor.hu
A nyilvánosságra hozott felsőoktatási jelentkezési adatok alapján minden eddiginél több, 8.388 fő nyújtotta be jelentkezését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami több mint 40 százalékos emelkedést jelent a tavalyihoz képest.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A most látható kimagasló érdeklődés kiválóan bizonyítja, hogy a MATE-t érintő fejlesztések miatt a felvételizők körében megnőtt a bizalom modellváltó intézményünk iránt. Az egyetem teljes megújítását célzó törekvéseinket az is egyértelműen visszaigazolja, hogy erősödtek a partneri kapcsolatok, a campusokon 10 milliárdos nagyságrendben zajlanak a felújítások és minden mérvadó nemzetközi rangsorban erősítettük pozíciónkat a tavalyi esztendőben, amely tendencia céljaink szerint a 2023-as esztendőben is folytatódik

- emelte ki Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

EZ IS ÉRDEKELHET

A mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő képzések népszerűsége közel 30 százalékkal nőtt, de rendkívül keresettek a MATE pedagógiai képzései is, melyekre mintegy 80 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly. Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható: míg tavaly 3.220 fő, addig idén 4.284 fő nyújtotta be jelentkezését első helyen valamely felsőoktatási szakképzésre, illetve az osztatlan, az alap- és mesterszakokra - írja a MATE közleményében.

Az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre 3.450 fő, a művészeti és művészetközvetítési képzésekre 499 fő, a gazdasági és társadalomtudományi képzésekre 2.426 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzésekre 673 fő, a pedagógus és bölcsészettudományi képzésekre 848 fő, a műszaki és informatikai képzésekre pedig 1.208 fő jelentkezett az idei normál felvételi eljárásban. Mindez azt jelzi, hogy nemcsak az agrárképzések, de a MATE minden más szakterületének képzései iránt is nőtt az érdeklődés.

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?