Itt vannak a részletek: erről tárgyalt Nagy István és az üzbég agrárminiszter

Itt vannak a részletek: erről tárgyalt Nagy István és az üzbég agrárminiszter

agrarszektor.hu
Folyamatosan erősödnek az agrárkapcsolatok Magyarország és Üzbegisztán között - mondta Nagy István agrárminiszter, aki Aziz Voitov üzbég agrárminiszterrel egyeztetett szerdán, Szamarkandban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető kifejtette, dinamikus a kapcsolat és aktív a kommunikáció a magyar és az üzbég vállalkozások között - írja közleményében az Agrárminisztérium. Nemcsak elméleti, hanem a projektek szintjén is zajlanak az egyeztetések és az együttműködések a két ország között. Nagy István kiemelte, az élelmezésbiztonság stratégiai kérdés, melyre mind a két ország nagy figyelmet fordít. Az éghajlatváltozás jelentette kihívásokra, mint az aszály vagy a csapadékhiány közös válaszokat kell adnunk. A magyar szakemberekkel történő öntözés korszerűsítése és fejlesztése olyan lehetőség, amellyel élni kell a térségben. Üzbegisztán környezeti adottságai óriási kincset jelentenek, amit ki kell használnia az agráriumnak - tette hozzá.

A miniszter kitért arra is, a tudomány területén történő eddigi együttműködés remek alapot teremt, amire tovább kell építkeznünk. Nemcsak a hallgatók, hanem a kutatók cseréjére is nagy hangsúlyt kell fektetni, létre kell hozni közös kutatásokat és tudományos együttműködéseket. Nagy István szerint tovább kell lépni és nemcsak a felső, hanem a középfokú oktatás vonatkozásában is együtt kell működnünk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?