Változott a szabályozás: bukhatja a horgászigazolványát rengeteg magyar

Változott a szabályozás: bukhatja a horgászigazolványát rengeteg magyar

agrarszektor.hu
Újra kell vizsgáznia rengeteg magyar horgásznak, mert január elsejétől változtak a horgászvizsgát igazoló dokumentumok elfogadásának szabályai. A változás azokat érinti, akik 2019 január 1. azaz a horgász-regisztráció kötelező bevezetése óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Változtak az állami horgászvizsgát igazoló dokumentumok elfogadásának szabályai, ezért rengeteg magyar horgásznak újra le kell vizsgáznia. 2024 január 1-től ugyanis azok vizsgáját nem tekintik igazoltnak, akik 2019 január 1-je, azaz a horgász-regisztráció kötelező bevezetése óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe - vette észre a Pénzcentrum. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség megosztotta, mire kell figyelni az új szabályok kapácsán: a feltöltött dokumentumban  többek között az áll, hogy igazoló dokumentumként csak és kizárólag a 2019. és 2020. években tett („papír” alapú) horgászvizsga fogadható csak el idéntől.

Ha valaki nem rendelkezik ilyen dokumentummal, akkor annak horgászvizsgát kell tennie, hogy ki tudja váltani a 2024-es engedélyét. Az RDHSZ szerint ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a változás egyáltalán nem érinti, így „új” vizsgakötelezettsége nincs azon horgászoknak:

  • akik a HORINFO szakrendszer 2019. évi indulása óta a szakrendszerben már regisztráltak és a 2019-2023. évek valamelyikében állami horgászjegyet váltottak (így a horgászati előzményeik, benne a horgászvizsga is elismerésre került),
  • akik 2019. és 2020. években horgászvizsgát tettek és a „papír” alapon biztosított horgászvizsga bizonyítvány nem került rögzítésre ezidáig a szakrendszerbe, (ezen vizsgabizonyítványok továbbra is elfogadásra kerülnek).

Az érintettek ingyenesen, az interneten tehetik le a horgászvizsgát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?