Három napos tüntetés lesz Magyarországon: Budapestre jönnek a gazdák

Három napos tüntetés lesz Magyarországon: Budapestre jönnek a gazdák

agrarszektor.hu
Három napos gazdatüntetést terveznek a mezőgazdasági termelők és a méhészek Budapesten 2024. március 8. és március 11. között Budapest V. és X. kerületében - írja a Világgazdaság. A megmozdulás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az említett kerületekben, vasárnap pedig traktorok megjelenésére a belvárosban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdasági termelők és a méhészek 2024. március 8. és március 11. között több napig tartó tüntetés terveznek Budapesten. A szombattól hétfőig tervezett tüntetésre két fővárosi helyszínt foglaltak le, gyülekezőhelyként a Népligetet, a demonstráció valós területeként pedig a pesti alsó rakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát. A termelők a kormányzati agrárpolitika változtatásáért tüntetnek a hétvégén. Véleményük szerint ha nem történik változás az agrárpolitikában, akkor a magyar gazdák négyötöde tönkre mehet, ugyanis az alacsony felvásárlási árak mellett kiszámíthatatlanok a támogatások és a jogi környezet.

Vasárnap traktorokkal jelennek meg a belvárosban, hétfőn pedig petíciót adnak át az agrárminiszternek a tervek szerint. A megmozdulások miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest V. és X. kerületében.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?