Fontos esemény közeleg a magyar agráriumban: itt vannak a részleteket

Fontos esemény közeleg a magyar agráriumban: itt vannak a részleteket

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével - idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva június 5-6-án, 42 hektáros területen várja a látogatókat; a rendezvény az idén is ingyenesen látogatható. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow hagyományosan az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szántóföldi kiállítása, ahol megtekinthető a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata. A rendezvénynek ezúttal is a Fejér vármegyei Mezőfalva ad otthont, a kiállítás több mint 40 hektáros területen valósul meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hagyományosan széles programkínálat várja az agrárvállalkozókat, gazdálkodókat, segítve őket a megalapozott szakmai döntéshozatalban. Az idei rendezvény középpontjában a precíziós gazdálkodás, a hatékony inputanyag felhasználást támogató technológiák állnak. A szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezik a hangsúlyt, illetve a vízmegtartás és az öntözés felértékelődött szerepére. Emellett kiemelt szerepet kap a kiállításon a termelés diverzifikálása, az új szántóföldi növények termesztésének bemutatása, a talajkímélő gazdálkodás, a forgatás nélküli talajművelés - írja a NAK közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A látogatókat változatos és izgalmas szakmai programok és előadások várják, egyebek mellett a gazdálkodói együttműködés, a tudásfejlesztés, a zöld támogatási lehetőségek kapcsán. A rendezvény második napján Dr. Kovács Péter, a Dél-dakotai Állami Egyetem magyar származású professzora tart előadást a talajmegújító gazdálkodás lehetőségeiről. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is helyet kapnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?