Ketyeg az óra: ezt már csak július 3-ig intézhetik el a magyar gazdák

Ketyeg az óra: ezt már csak július 3-ig intézhetik el a magyar gazdák

agrarszektor.hu
Közeleg a magas genetikai értéket képviselő, mezőgazdasági szempontból kiemelten fontos védett őshonos, veszélyeztetett, valamint fajtarekonstrukció alatt álló állatfajták megőrzésének támogatását célzó támogatáshoz kapcsolódó kérelmek benyújtásának végső határideje. A kérelmeket legkésőbb 2024. július 3-ig lehet benyújtani.

Közeleg az Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének és szakmai támogató tevékenység támogatáshoz kapcsolódó kérelmek benyújtásának végső határideje - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A KAP- RD24 RD26-1-24 kódszámú pályázati felhívás alapján az az alábbi három célterületen lehet támogatást igénybe venni:

  • 1. célterület: Ex situ génmegőrzés,
  • 2. célterület: Szakmai támogató tevékenység,
  • 3. célterület: In vitro génmegőrzési tevékenység.

Az Agrárkamara arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatási kérelmek benyújtásának végső határideje 2024. július 3-a, mely határidő jogvesztő! Az ezt követően benyújtott támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) nem fogadja el. A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően lehet benyújtani.

A NAK ezért azt javasolja, hogy a a pályázók a kérelem benyújtását megelőzően a pályázati felhívást, valamint a Kincstár által közzétett Felhasználói kézikönyvet részletesen tekintsék át. Az Agrárkamara azt is jelezte, hogy a kérelmek benyújtása során a falugazdász-hálózatán keresztül segítik a gazdálkodókat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31