Indulnak a kifizetések: rengeteg magyar kaphat most a milliárdokból

Indulnak a kifizetések: rengeteg magyar kaphat most a milliárdokból

agrarszektor.hu
Szerdán megkezdődik a közvetlen támogatások és az egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegeinek kifizetése, év végéig mintegy 321 milliárd forinthoz juthatnak hozzá a gazdálkodók - jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Az első héten várhatóan több mint 100 ezer termelő részére érkezik támogatás.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Idén is érvényben vannak a 2024. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó, emelt összegű közvetlen támogatások előleg- és részfizetésének feltételei, így október 16-án a Magyar Államkincstár megkezdi a kifizetéseket. Ezeken a jogcímeken az érintettek összesen mintegy 261 milliárd forintban részesülhetnek a tervek szerint. Az első héten várhatóan több mint 100 ezer gazdálkodó részére érkezhet meg az alaptámogatáshoz kapcsolódó előleg. A mezőgazdasági termelők pénzügyi likviditásának biztosítása az elmúlt évek hektikus klimatikus és piaci környezete miatt kulcsfontosságú - közölte Nagy István.

A miniszter ismertette, hogy a 2024 november 30-ig tartó előlegfizetési időszakon belül a szükséges ellenőrzési folyamatokon átesett termelők számára októbertől az alapszintű jövedelemtámogatás, az újraelosztó támogatás és a tejhasznú tehéntartáshoz kapcsolódó termeléshez kötött támogatás jogcímén indulnak meg a kifizetések. Novembertől a többi termeléshez kötött támogatás és a fiatal mezőgazdasági termelők támogatása kapcsán is készül előlegfizetésre a Magyar Államkincstár - írja közleményében az Agrárminisztérium.

A közvetlen támogatások mellett novembertől megindul az Agrár-környezetgazdálkodási és az Ökológiai gazdálkodás támogatásokhoz kapcsolódó előlegfizetés is, a tervek szerint összesen 60 milliárd forint értékben. Így összesen december közepéig több mint 321 milliárd forint támogatást folyósíthat az államkincstár a gazdálkodóknak - húzta alá az agrártárca vezetője. Nagy István kiemelte, a 2024-re vonatkozó egységes kérelmeket csaknem 160 ezer termelő nyújtotta be mintegy 5 millió hektárra. Összesen 44 közvetlen támogatási, illetve vidékfejlesztési jogcím tekintetében volt lehetőségük forrást igényelni, vagy adatszolgáltatást teljesíteni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?