Szalkszentmártonban ülésezett az MTA Állattudományi Bizottsága

Szalkszentmártonban ülésezett az MTA Állattudományi Bizottsága (x)

PR
Az Agrofeed Kft. szalkszentmártoni telephelyén biztosított helyszínt az MTA Agrártudományok Osztálya Állattudományi Bizottságának soros üléséhez, 2024. április 17-én.

A bizottság egy órás zárt ülése után nyílt szakmai megbeszélésre került sor, ahol az Agrofeed is lehetőséget kapott tevékenysége bemutatására. Elsőként Csitkovics Tibor ügyvezető köszöntötte az elnökséget és a megjelent bizottsági tagokat, majd bemutatta a cégcsoportunk tevékenységét.

Ezután Alpár Botond K+F vezető foglalta össze a kutatás-fejlesztésben elért eredményeket, a lovászpatonai sertés- és folyamatban lévő baromfi teszttelep működését, a lezárult GINOP pályázat alatt megépült infrastruktúrát. Emellett ismertette a fermentált takarmányokkal végzett sertés modell emésztés-élettani és nagyüzemi etetési vizsgálatok eredményeit.

A nyílt ülés fő szakmai előadását Dr. Tóth Tamás kutató professzor, a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának megbízott dékánja tartotta „Folyékony fázisú fermentáció (LSF) alkalmazási lehetőségei a brojlercsirkék és a tejelő tehenek takarmányozásában” címmel. Az előadásban összefoglalt, kiterjedt szakmai munkában több prominens kutató mellett 3 kollégánk is részt vett: Molnár Jázmin, Trombitás Martin és Alpár Botond. A rendezvény végén a bizottság tagjai megtekintették az Agrofeed Kft. nemrég átadott fermentáló üzemét és laboratóriumát.

Az Agrofeed részére nagy megtiszteltetés volt, hogy Dr. Urbányi Béla bizottsági elnök javaslatára Szalkszentmártonban bemutathatta legújabb fejlesztéseit és vendégül láthatta a Bizottság tagjait.

Agrofeed Kft, Facebook, LinkedIn, YouTube

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 6. 13:27