Brutális helyzet a vágóhidakon? - Magyarországon nem kellenek kamerák

agrarszektor.hu
Nincsenek brutális körülmények szakmai vélemények szerint a magyar vágóhidakon, ezért egyelőre nem merül fel bekamerázásuk. Angliában ugyanakkor a parlament hamarosan dönthet egy olyan jogszabályról, amely már májustól kötelezővé tenné a videófelügyeletet az angol vágóhidakon. Az intézkedésre az indoklás szerint azért lenne szükség, mert egyre több rejtett kamerás felvétel bizonyítja, hogy a leölésre váró állatokkal kegyetlenül bánnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megfelelő körülmények között dolgozzák fel az állatotak a magyar vágóhidakon - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Babati Zoltán, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Ezért nálunk nem merül fel, hogy kötelezően be kellene kamerázni a létesítményeket, mivel ilyen jellegű szankciókra nincs szükség - tette hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET
A nemzetközi híradások szerint viszont Európában egyre-másra jelennek meg olyan rejtett kamerás felvételek, amelyeken az látszik, hogy egyes vágóhidakon kegyetlenül bánnak az állatokkal. Emiatt Angliában - ha a parlament jóváhagyja - akár már májustól életbe léphet egy olyan jogszabály, amely az ottani vgóhidakon kötelezővé tenné a videófelügyeletet.

A vágóhidi helyzet Európa más országaiban is gondot okoz. Egy franciaországi vágóhídon például az alábbi videófelvétel készült (csak erős idegzetűeknek ajánlott): 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02