Forradalmi újítás Európában! Megérkeztek a tehenek a világ első úszó tejüzemébe

agrarszektor.hu
32 tehén érkezett a világ első úszó tejüzemébe, amely Rotterdamban található. Az úszó gazdaság azzal a céllal épült, hogy megoldást találjon a növekvő népesség élelmiszerellátására úgy, hogy közben a lehető legkisebb földterületet foglalja el. A tervek szerint az állatok összesen 800 liter tejet termelnek majd naponta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megérkezett 32 tehén a világ első úszó gazdaságába Rotterdamba, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy új módszereket találjanak a növekvő népesség ellátásra úgy, hogy közben a lehető legkisebb földterületet veszik igénybe hozzá - írja a www.farminguk.com. Világszinten ugyanis folyamatosan csökken az élelmiszerek előállításához szükséges alapanyagok termesztésére alkalmas földterületek nagysága. A létesítmény másik célja a tehenek ammónia-kibocsátásának csökkentése, amelyet így jelentősen tudnak szabályozni.

Az úszó gazdaság valójában egy úszó tejüzem, amelyben a tervek szerint napi 800 liter tejet termelnek majd a tehenek. Minden egyes tehénnek körülbelül 15 négyzetméter nagyságú helye van, miközben az egész terület, ahol a 32 tehén tartózkodik, 30-50-szer kisebb mint ha a szárazföldön tartanák őket. 

Az úszó gazdaság és a dokk egy híddal van összekötvet, így árapály idején az állatok könnyedén kiterelhetőek a szomszédos legelőre. Az úszó tejüzemről származó tejből Rotterdam kikötőjében különböző tejeket és joghurtokat állítanak elő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06