Trükkös tehén tartja készenlétben a rendőrséget: hónapok óta szökésben van az állat

Trükkös tehén tartja készenlétben a rendőrséget: hónapok óta szökésben van az állat

agrarszektor.hu
A floridai Pembroke Pines rendőrsége hónapok óta fogócskázik egy túlzottan szabadságszerető tehénnel. A rendőrség januárban már tehénpásztorok segítségét is kérte, de még mindig nem tudták elfogni az ismeretlen eredetű állatot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Barna tehén, fehér fejjel. Gyorsabb, mint amilyennek tűnik. Tehetséges kerítésugró, élvezi a medencéket." Ez a körözvény olvasható a floridai Pembroke Pines rendőrségének Twitterén. A hatóság azt is bevallotta, hogy a jószág hónapok óta sikerrel bujkál előlük, mi több, a segítségül hívott marhapásztorok eszén is túljárt.

A közleményben szerepel az is, hogy a tehén közvetlenül nem veszélyes az emberekre, de hajlamos az utakon, azok mellett is felbukkanni. A rendőrség épp ezért mindenkitől azt kéri, hogy vezessen nagyon óvatosan a környéken, illetve ha bárki bármi infomáció birtokában lenne a tehénről, vagy annak gazdájáról, haladéktalanul értesítse a hatóságot.

Aki most azon gondolkodik, hogy mégis hogy lehet az, hogy a rendőrök és a marhapásztorok mostanáig nem tudtak elkapni egyetlen szökevényt, az vegye figyelembe azt is, hogy a tehenek egyáltalán nem komótos állatok. Egy kifejlett szarvasmarha akár 40 km/h-s sebességgel is tud szaladni, ezért legalábbis lóháton lehet csak utolérni, ha valamitől megrémülve elkezd menekülni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?