Orvhalászokat fogtak a balatoni halőrök: volt, amelyik inkább menekülni próbált

Orvhalászokat fogtak a balatoni halőrök: volt, amelyik inkább menekülni próbált

agrarszektor.hu
Orvhalász duót csíptek fülön hétfő este a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán. A halőrök megjelenésére az egyik orvhalász a csatornába ugrott, és úszva próbált meg menekülni, de végül nem járt sikerrel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egészen rendhagyó szökési kísérletnek lehettek tanúi a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán, íra meg az Infostart a Balatonihal.hu információi alapján. A Keszeg utcai híd és a 7-es út hídja közötti szakaszon a halőrök már korábban felfigyeltek a jómadarakra, ezért megszervezték a tettenérést. A két férfi hétfő este 10 óra előtt nem sokkal a csatorna két partjáról egy hálót húzott keresztbe a vízen. Az egyik férfi a csatorna keleti partjáról vödörből eresztette át a hálót, melyet társa a nyugati oldalra egy horgászbot segítségével húzott át. A halőrök végignézték az alapos munkát, kivárták amíg az orvhalászok a hálót megfelelően rögzítik és csak azután vonták őket ellenőrzés alá.

A halőrök legnagyobb meglepetésére az egyik lebukott orvhalász a csatornahídról a vízbe vetette magát, és úszva próbált meg elmenekülni, de nem járt sikerrel. A halőrök ezután a Marcali Rendőrkapitányságra szállították a két férfit, akik ellen a rendőrség orvhalászat miatt eljárást is indított. A bizonyíték egy 23 méter hosszú, hosszú és 4 méter magas, 10x10 centiméteres lyukakkal rendelkező háló volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06