Fontos értesítést kapnak a következő hetekben a magyar állattartók: ez áll benne

Fontos értesítést kapnak a következő hetekben a magyar állattartók: ez áll benne

agrarszektor.hu
A korábbi tartási helyek önálló tenyészetekbe történő rendezésének érdekében, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folytatja a közvetlen adategyeztetést az állattartókkal, a támogatásokhoz szükséges adatszolgáltatás pontossága érdekében is. Az érintetteknek a következő hetekben érdemes a cég- vagy ügyfélkapura érkező Nébih-es küldeményeket figyelniük, és az abban foglaltak szerint eljárniuk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jelenlegi állategészségügyi és járványügyi helyzetben hangsúlyosabb szerepet kap az állattartó helyek adatainak pontos nyilvántartása, növelve az egyes állatbetegségek felszámolására hozott intézkedések hatékonyságát, valamint az állatállományok védelmét. Ezért, a korábbi tartási helyek önálló tenyészetekbe történő rendezéséhez szükséges adategyeztetés érdekében, a Nébih ismét közvetlenül veszi fel a kapcsolatot az állattartókkal a nyilvántartásában fennálló hiányosságok felszámolása érdekében - olvasható a hatóság honlapján.

Az elektronikus ügyintézés szabályainak megfelelően, az érintett egyéni vállalkozók és cégek/szervezetek a cégkapus tárhelyükre kapnak értesítést, amennyiben az Országos Adatbázisban adathiány, pontatlanság vagy a személy- és lakcímnyilvántartás adatainak ellentmondó adatok szerepelnek. Az ügyfélkapus tárhellyel rendelkező magánszemélyek szintén elektronikus levélben értesülnek a fennálló eltérésekről. Összetett esetekben a megyei kormányhivatalok ENAR ügyintézői vagy a Nébih Ügyfélszolgálati munkatársai közvetlenül veszik fel a kapcsolatot a magánszemélyekkel, hogy az adatok egyeztetése minden esetben az állattartók igényei szerint történjen.

A közhiteles adatok hatékony és eredményes egyeztetése a Nébih és az állattartók közös érdeke, mivel a mezőgazdasági támogatások alapját a Nébih, a Magyar Államkincstár részére továbbított adatszolgáltatása jelenti. Az állattartóknak ezért a következő hetekben érdemes a cégkapura érkező Nébihes küldeményeket figyelniük, és az abban foglaltak szerint eljárniuk. Fontos azonban, hogy az adategyeztetés határidejének lejártát követően, azon tartók esetében, akik nem tesznek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek, a Nébih a rendelkezésre álló információk alapján végzi az adattisztítást. Ebben az esetben azonban nem garantált, hogy az állattartó valós szándéka szerint történik a nyilvántartás frissítése, ezért ezt megelőzendő célszerű az adatok egyeztetését az ügyfélszolgálatok segítségével elvégezni. Az egyeztetés egyúttal jó alkalom az esetlegesen még be nem jelentett egyéb adatváltozások pótlására is!

A megyei kormányhivatalok elérhetőségeit ezen a honlapon találhatják meg az érdeklődők. A Nébih ENAR ügyfélszolgálat elérhetőségei:

  • Postázási cím: NÉBIH-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397.
  • Központi telefonszám: 06-1-336-9050
  • E-mail: enarufsz@nebih.gov.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?