Ilyet még nem láttál: meglepő színű gigaharcsa akadt egy horgász horgára

Ilyet még nem láttál: meglepő színű gigaharcsa akadt egy horgász horgára

agrarszektor.hu
Nem mindennapi élményben lehetett részük azoknak a profi horgászoknak, akik egy élénksárga, banánra emlékeztető európai harcsát sikerült kifogniuk egy holland tóból. Ráadásul ez a halfajta gigászi méreteiről is ismert: legalább 2,7 méter hosszúra és közel 130 kilogrammra is megnőhetnek. Bár a testvérpár által kifogott harcsa nem öltött ekkora méreteket, így sem lehetett panasz az arányaira.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy hatalmas, vonagló, kopoltyús banánhoz hasonlította Martin Glatz azt az élénksárga harcsát, amely a horgára akadt a közelmúltban. A profi horgász a hollandiai tavon horgászott épp ikertestvérével, Olivérrel, amikor találkozott a különös állattal. És bár saját bevallása szerint sok harcsát fogott már életében, de ehhez hasonlót még soha nem látott - írja az Origo

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bár profi horgásznak vallja magát, Martin Glatz nem meglepő módon először még pánikba esett. Elmondása szerint korábban még sosem látott ilyen vagy ehhez fogható harcsát. A különös állatról kiderült, hogy egy európai harcsa (Silurus glanis), amely a viza után Európa édesvizeinek a második legnagyobbra növő hala. Ezek a ragadozók a hatalmas méretükről ismertek: a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) szerint legalább 2,7 méter hosszúra és közel 130 kilogrammra is megnőhetnek. Persze az ilyen banánszínű egyedek nagyon ritkák. A NOAA szakemberei szerint a legtöbb európai harcsa teste sötétzöldes-fekete, néhány sárga folttal. Törzse rövid, hengeres, izmos farka hosszú és teste pikkelytelen. Színe alkalmazkodik a fenékhez, ilyenkor többnyire fekete, szürke, agyagos áradáskor viszont akár sárga is lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy ritka genetikai rendellenességgel magyarázható a sárga szín

A tudósok szerint vélhetően leucizmusban szenved, ami egy igen ritka genetikai rendellenesség, ami a szőr és a bőr pigmentációjának csökkenését okozza. A leucizmus pigmentszegénységgel jár, amit emlősöknél, hüllőknél, madarakban és halakban is megfigyeltek: olyan feltűnő egyedeket eredményezhet, mint a sárga pingvinek és a fehér kardszárnyú bálnák. A jövőben pedig még nagyobbra nőhet az állat, és még nagyobb meglepetést okozhat egy másik horgásznak. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58