Figyelmeztetnek rengeteg magyar gazdát: ezt jobb, ha elintézik május 31-ig

Figyelmeztetnek rengeteg magyar gazdát: ezt jobb, ha elintézik május 31-ig

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium felhívja a figyelmet, hogy tejhasznú szarvasmarhák tartásához kapcsolódó állatjóléti támogatás kapcsán a támogatási kérelmeket 2023. május 31-ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. A felhívás 28 milliárd forint keretösszegű.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2023. március 31-én meghirdetett VP3-14.1.1-23 kódszámú, ,,A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” című pályázati felhívás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azok a tejhasznú szarvasmarhatartó gazdálkodók, akik az állatok jólétét szolgáló, hatályos előírásokon túlmutató - a felhívásban meghatározott - kötelezettségeket vállalják 2023. május 1. és 2024. december 31. között. A támogatási kérelem benyújtásának elsődleges feltétele, hogy a támogatást igénylő rendelkezzen az ügyfélnyilvántartási rendszerben kérelemre nyilvántartásba vett ügyfél-azonosítóval, ennek birtokában tudja beadni kérelmét a Magyar Államkincstár honlapján keresztül elérhető elektronikus űrlapkitöltő felületen - írja az AM.

EZ IS ÉRDEKELHET

Támogatási kérelmet nyújthat be minden olyan mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel, és akinek tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak, és a felhívásban részletezett feltételeknek. A felhívás kötelező előírásként rögzíti az állatsűrűség csökkentését, az állatok fokozottabb ellenőrzését, a fejési technológiára, valamint preventív beavatkozásokra vonatkozó kötelezettség megtartását, választható előírásként pedig a legeltetés biztosítását, a kérődzők vízszükségletének megfelelő vízhez való korlátlan és folyamatos hozzáférés biztosítását és a többletszéna-etetést. A támogatás mértéke a vállalt kötelezettségek függvényében állategységenként elérheti akár a 284 eurónak megfelelő forintösszeget is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?