Komoly döntést hozott az országos főállatorvos: ez minden baromfitartót érint

Komoly döntést hozott az országos főállatorvos: ez minden baromfitartót érint

agrarszektor.hu
A járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást. Fontos azonban, hogy továbbra is érvényben marad a zártan etetés és itatás kötelezettsége, a járványvédelmi minimum feltételek betartása pedig elengedhetetlen az újabb kitörés megelőzéséhez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma április vége óta nem mutatott ki újabb madárinfluenza fertőzést a baromfikban. A járványhelyzet ilyetén kedvező alakulása miatt az országos főállatorvos - június 16-án megjelent legújabb határozatában - visszavonta a baromfik kötelező zártan tartására vonatkozó országos előírást - írja a Nébih. Fontos, hogy az állattartók továbbra is betartsák a járványvédelmi minimum feltételeket, ezzel minimalizálva annak kockázatát, hogy a madárinfluenza betegség újból megjelenjen hazánkban. Érvényben maradnak továbbá a zártan etetést és itatást előíró rendelkezések, valamint a takarmányt is zárt helyen kell tárolni. A gazdák az előírásokról a Nébih tematikus aloldalán tájékozódhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?