Itt a figyelmeztetés: erre sok gazdának figyelnie kell április 1-jén

Itt a figyelmeztetés: erre sok gazdának figyelnie kell április 1-jén

agrarszektor.hu
Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Április 1-jére változik a 100 napos birtokon tartási időpont kezdete. Míg 2023-ig a támogatási kérelemben bejelentett állatok birtokon tartási időszaka a támogatási kérelem szankciómentes benyújtására nyitva álló határidőt követő naptól kezdődött, addig 2024-től a birtokon tartás kezdő időpontja április 1-re módosul, jobban igazodva a juhok biológiai sajátosságaihoz. A birtokon tartási kötelezettség tehát már a kérelembenyújtási időszak előtt megkezdődik - írja közleményében az Agrárminisztérium.

EZ IS ÉRDEKELHET

Továbbá a kérelmezett állat részt vehet kiállításon a támogatási jogosultság elvesztése nélkül. Az elismertség mellett a kiállítások lehetőséget biztosítanak a tenyészállatok széleskörű megismertetésére és piaci értékesítési lehetőségeinek bővítésére. Ezt elismerve, az idei évtől nem jelenti a birtokon tartási időszak megtörését, ha az állattartó hazai tenyészállat kiállításra szállítja a kérelemben szereplő állatot. Fontos ugyanakkor, hogy az állat végig a kérelmező tulajdonában maradjon, valamint gondoskodjon a juh mozgatásának szabályos bejelentéséről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?