Elárvereznek rengeteg állatok Magyarországon: bárki licitálhat rájuk

Elárvereznek rengeteg állatok Magyarországon: bárki licitálhat rájuk

agrarszektor.hu
Racka juhokat árvereznek el a Hortobágyi Nemzeti Parkban 2024 novemberében. Az állatok kikiáltási ára 30-80 ezer forint között mozog, megtekinteni őket pedig előre egyeztetett időpontban a Hortobágy-Szatmári telek 02059 hrsz-ú állattartó telephelyen van lehetőség.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Hortobágyi racka juh tenyész állományból értékesít egyedeket 2024. év november hónapban - olvasható a nemzeti park Facebook-oldalán. Mint írják, az árverési felület megnyitásának időpontja: 2024.10.28. 9 óra, az árverésre nyitva álló idő: 14 naptári nap. A licitlépcső: 1000 forint Áfa nélkül. Az alábbi egyedek kerülnek árverezésre:

  • 50 db törzskönyves anyajuh (25 db fehér és 25 db fekete anyajuh) nettó kikiáltási ára egységesen: 60.000 Ft/db. Az anyajuhok juhok 8 év alatti, illetve 8-10 év közötti korosztályba tartoznak. In Situ támogatás, valamint anyajuhtartás támogatás igényelhető.
  • 60 db törzskönyves 2024 évi jerke bárány (30 db fekete és 30 db fehér juh) nettó kikiáltási ára egységesen: 40.000 Ft/db. A juhok a 2025. évben induló In Situ támogatásban szerepeltethetőek. A juhok a báránykori minősítésen megfeleltek.
  • 14 db 2023. évi jerke toklyó (9 db fekete és 5 db fehér juh) nettó kikiáltási ára egységesen: 30.000 Ft/db. A juhok éves kori minősítésen nem feleltek meg, ezért csak anyajuhtartás támogatás igénybevételére jogosultak.
  • 14 db „A” törzskönyvi besorolású tenyész kos (8 db fehér és 6 db fekete kos) nettó kikiáltási ára egységesen: 80.000 Ft/db. Kos és bak támogatási kérelem benyújtására a kosok nem alkalmasak.
  • 3 db „K” törzskönyvi minősítésű tenyész kos (1 db fehér és 2 db fekete kos) nettó kikiáltási ára egységesen: 60.000 Ft/db. Kos és bak támogatási kérelem benyújtására a kosok nem alkalmasak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?