Nyílnak a pénzcsapok: milliárdokat osztanak szét, sok magyar kap támogatást

Nyílnak a pénzcsapok: milliárdokat osztanak szét, sok magyar kap támogatást

agrarszektor.hu
Minden lehetséges eszközzel segíti a kormány a fenntartható és hatékony állattenyésztést, ezért különböző támogatásokkal ösztönzi az állatok jólétének javítását. Az agrártárca a Vidékfejlesztési Program részeként meghirdetett állatjóléti támogatások kapcsán 42,5 milliárd forint értékben, közel 550 kérelemről hozott a tejhasznú szarvasmarha ágazat részére pozitív döntést az elmúlt napokban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agrárminisztérium 2023-ban ismét meghirdette a tejhasznú szarvasmarha ágazat szereplői számára „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” című felhívást. A pályázat az állatok javát szolgáló, jogszabályi előírásokon túlmutató kötelezettségvállalások betartásához biztosít vissza nem térítendő támogatást. A konstrukció segítségével a kedvezményezettek az állatsűrűségre, a többlet gondozói felügyeletre, valamint a fejési technológiára és preventív beavatkozásokra vonatkozó kötelező kötelezettségeken túl választható kötelezettségként a természetes körülmények biztosítására és a takarmányozásra vonatkozó vállalásokat tehettek. Ezek teljesítéséért a tehenek esetében akár 284 euro/ÁE/év, üszők és borjak esetében mintegy 222 euro/ÁE/év támogatásban részesülhetnek - írja közleményében az Agrárminisztérium.

EZ IS ÉRDEKELHET

A támogatás kötelezettségvállalási időszaka 20 hónap, ami 2023. május 1-től és 2024. december 31-ig tart. A támogatásra elsőként az idei évi egységes kérelem keretében nyújthatnak be kifizetési igénylést a kedvezményezettek. Az agrártárca közel 550 darab támogatási kérelmet hagyott jóvá az elmúlt napokban, a megítélt támogatás - a teljes 20 hónapos támogatási időszakra vetítve - hozzávetőlegesen 42,5 milliárd forint. A kedvezményezettek a támogatói okiratokat a következő hetekben vehetik kézhez.

Az állattartók - köztük a tejelő szarvasmarha tartók - a következő években is számíthatnak az állatjóléti támogatásokra.  Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program zárásával párhuzamosan folyamatosan dolgozik a következő időszak fejlesztési programjának, a KAP Stratégiai Tervnek a pályázati felhívásain. Ezekről a kap.gov.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01