Veszélyes ragadozó jelent meg Nógrádban: figyelmeztetik a magyarokat

Veszélyes ragadozó jelent meg Nógrádban: figyelmeztetik a magyarokat

agrarszektor.hu
Több helyen is friss medve- és medvebocs nyomokat találtak egy népszerű Nógrád vármegyei kirándulóhely közelében. A kirándulóhely hivatalos Facebook-oldalán fokozott óvatosságra inti a környékre látogató turistákat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint írták, a medvenyomoknál csak az ijesztőbb, ha medvebocsok nyomai is felfedezhetők mellettük. Ilyenkor ugyanis az anyamedve fokozottan védi utódait, még veszélyesebbé válik. Éppen ezért intik óvatosságra a túrázókat Nógrád vármegyében, Nemti közelében található Morgó-gödör középső szakaszán. Ez egy, az amerikai kanyonokra emlékeztető, 20-30 millió éve kialakult hasadék, mely a tengerben lerakódott puha, könnyen málló homokkő és a magasabb tartalmú mésztartalmú rétegek váltakozásából áll. Túljutva a Morgó-gödör falain, szintén a természet alkotta különleges sziklaformációkat csodálhatnak meg a kirándulók.

Mivel az utóbbi időszakban a medvék mellett egyre több farkas észleléséről is érkeznek hírek, ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkérdezte Szabó Lászlót, a Nógrád Megyei Vadász Szövetség elnökét, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezetének titkárát. A szakember elmondta, hogy ha valaki összefut egy farkassal, lehetőleg ne közelítsen hozzá, óvatosan el kell távolodni tőle. A medvénél még rosszabb a helyzet: a kis bocsokkal lévő medvék ugyanis elszántan védelmezik az utódaikat, így könnyen támadnak. Amennyiben az ember kirándulás közben medvét lát, mindenképp a másik irányba kell elindulnia, de nem szabad szaladni. Fontos az is, hogy beszélgetni kell, de nem ordítani. A medve nem támad, ha nem érzi veszélyben magát.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 4. 06:03