Nagy István: versenyképes állattartásra van szükség

Nagy István: versenyképes állattartásra van szükség

agrarszektor.hu
Kiemelt cél az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása és fejlesztése, valamint a védett őshonos és veszélyeztetett állatfajták fennmaradásának támogatása - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a VII. Magyar Szürke Szarvasmarha a Kárpát-medencében Nemzetközi Konferencián, szombaton, a Hortobágyon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A konferencián a tárcavezető a magyar állattenyésztés szimbólumának nevezte a magyar szürkét. Kifejtette, az agrártárca a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervben továbbra is fenntartja az állattenyésztés kiemelt támogatását. A lehetőségek közül az egyik a beruházási támogatásokat érinti. Hozzátette:

A támogatás nemcsak új épületek létesítésére, de eszközbeszerzésre, technológiai fejlesztésre is igényelhető. A kérelmeket az érintettek szeptember 17-től, illetve október 15-től tudják beadni.

Újabb pályázat is várható

Nagy István beszédében kitért a génmegőrzésre és az állatjóléti támogatásokra is. A veszélyeztetett mezőgazdasági és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez kapcsolódó tevékenység támogatására, a húsmarha – köztük a magyar szürke szarvasmarha – állományok tartási, takarmányozási és higiéniai körülményeinek javítására és az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem támogatására kiírt pályázatok már elbírálás alatt állnak.

Ez a pályázat – a korábbi támogatáshoz hasonlóan – kifejezetten az alacsony létszámmal rendelkező védett őshonos, veszélyeztetett mezőgazdasági és fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták állományának in situ feltételek közötti fenntartását segíti − fűzte hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 14. 14:01