Terjed a fertőzés: új helyen bukkant fel a vírus

Terjed a fertőzés: új helyen bukkant fel a vírus

agrarszektor.hu
Az Egyesült Államok első számú tejtermelő államában, Kaliforniában három tejgazdaság teheneit pozitívan tesztelték madárinfluenzára - közölte pénteken az állam mezőgazdasági minisztériuma a Reuters szerint.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egyelőre csak elővigyázatosság kell

Az, hogy a vírus a madarakról a tehenekre ugrott, felerősítette az aggodalmakat, hogy az emberekre is átterjedhet. A szövetségi tisztviselők szerint a madárinfluenza alacsony kockázatot jelent a lakosságra nézve, és a pasztőrözés inaktiválja a vírust a tejben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kaliforniában nem erősítettek meg emberi megbetegedést, közölte a kaliforniai Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Minisztérium közleményében. A fertőzött tehénállományok, amelyek az állam Központi Völgyének régiójában találhatók, augusztus 25-én kezdtek tüneteket mutatni - áll a közleményben.

"Nehéz időszak ez a tejtermelőink számára, tekintettel a gazdasági kihívásokra, amelyekkel szembe kell nézniük" - mondta Karen Ross, Kalifornia mezőgazdasági minisztere.

Elrendelték a karantént

A fertőzött telepeket karantén alá helyezték - közölte az állami mezőgazdasági minisztérium. A beteg teheneket elkülönítették és kezelik a gazdaságokban, míg az egészséges teheneknek engedélyezték a pasztőrözésre szánt tej további szállítását - közölte a minisztérium.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium korábban közölte, hogy vizsgálatokat végez a kaliforniai esetek megerősítésére. Az USDA közölte, hogy szoros kapcsolatban áll a kaliforniai Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Minisztériummal a vírus megfékezésére irányuló erőfeszítések részeként.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 14. 14:01