Badacsonyban készül Európa első bora, a Csabagyöngye

agrarszektor.hu
Újfajta technológiával készül Európa első bora, a Csabagyöngye Badacsonyban, a Varga Pincészet jóvoltából.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

Csabagyöngye névre hallgat Európa első új bora, amelyből hamarosan kétszázezer palack kerül forgalomba. A nedű édes ízhatású lesz, valamint alacsony cukor- és savtartalmú, és egy speciális szűrési technológiának köszönhetően érlelés nélkül kerül a polcokra.

Varga Péter, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője elmondta, hogy mire az európai szőlőfajtákat elkezdik szüretelni, addigra a Csabagyöngye már el is készült. Megtudhattuk, hogy a Varga Pincészet tavaly 250 hektáron termeszt szőlőt, főleg a Balaton északi partján, illetve Egerben és Tokajban. A tavalyi 11,5 millió eladott borból 9 milliót belföldön értékesítettek.

A saját szőlőtőkék mellett további ezer hektárról vásárolnak fel szőlőfajtákat, több mint 100 fő dolgozik pincészetüknek. Badacsonyban több mint 150 -féle bor és pezsgőt készítenek és forgalmaznak, ebből tavaly nettó 3 milliárd Ft bevételük lett, ami 260 millió Ft tiszta nyereség. Boraikból 10 országba exportálnak - írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?