Éjszakai razzián kobozták el az gyanús szlovák tejeket

agrarszektor.hu
Vasárnapról hétfőre virradóan 5 és fél tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon tartott ellenőrzés során. Az akcióban 1,7 hektoliter külföldi UHT tej forgalmi korlátozást is elrendelték az ellenőrök.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) által szervezett akcióban részt vett a NAV Bevetési Főigazgatósága, valamint Dél-budapesti Adóigazgatósága, a Készenléti Rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága is.

A Nagybani Piac ellenőrzésének célja a zöldség-gyümölcs forgalmazás ellenőrzése, az áruk eredetének vizsgálata volt, de az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi UHT tejek eredetére, nyomon követhetőségére is. Az akció során a jelöletlen, nem igazolt eredetű termékeket - többek között görögdinnyét, nektarint, citromot, körtét, krumplit - lefoglalták és megsemmisítették.

További 1700 liter szlovák UHT tej forgalmazását kellett megtiltani, mivel a bemutatott papírok alapján nem volt egyértelműen beazonosítható a termék.
Az akció eredményeként milliós nagyságrendű bírság várható.

Az éjszakai razzián készült videó alább tekinthető meg:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?