Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Speciális kialakításukkal képesek élelmiszereket nyomtatni azok a nyomtatók, amelyeket legutóbb a hollandiai Venlóban mutattak be egy úgynevezett 3D-s élelmiszernyomtatási konferencián. A jövő "konyhagépében" a kinyomtatott ételek alapanyagai a tintasugaras nyomtatók patronjaihoz hasonló kazettákban kapnak helyet, így a különféle ételek előállításához csak ezeket a kazettákat kell cserélni. Az alapanyagporok akár harminc évig is eltárolhatók, így a gyártók szerint az új technológia véget vethetne az ételpazarlásnak is.
Többek között pizzákat, édességeket, süteményeket és csokoládékat lehetne így előállítani. Egy cég pedig máris olyan hordozható 3D-s nyomtatót forgalmaz, amely tökéletes alakú gyümölcskaviárt képes formázni. A vállalat a technológia felbukkanását a mikrohullámú sütők egykori megjelenéséhez hasonlította, mivel itt is lényeges, hogy az emberek képesek legyenek elfogadni a nyomtatott ételek térhódítását.
Egy másik eszköz lehetővé teszi, hogy tableteken rajzolt formákat is kinyomtathassanak édes zselatinból egy speciális nyomtatófejjel. Szakértők szerint vitaminokat, rostokat, zsírokat és fehérjéket is adagolhatnak az ételekhez, így a megoldás nem csak forradalmi, de egészséges is lehet.
Néhány európai szupermarketben már tesztelik a 3D-s nyomtatóval készült süteményeket. Egyes éttermekben pedig már nyomtatott édességeket is kínálnak - számol be a hu.euronews.com
Az új technológiáról számol be az alábbi videó: