Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Egy tanulmány azt támasztja alá, hogy károsabb napraforgó- vagy kukoricaolajban sütni, mint vajban és zsírban - írja az index. Amikor a növényi olajok felmelegednek, olyan mérgező anyagokat bocsátanak ki, amelyek rákot okozhatnak. Most egyes kutatók azt ajánlják az embereknek, hogy vajat vagy zsírt használjanak a sütéshez, de jók lehetnek más növényi olajok is, mint például az olíva- vagy a kókuszolaj.
Sokáig azt tartották, hogy a növényi telítetlen zsírsavak egészségesebbek, mint a telített, állati eredetű zsírsavak. Most viszont a szakemberek azt szúrták ki, hogy a növényi olajak hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek komoly betegségek kialakulásához köthetők, mint a szívroham, az időskori elbutulás vagy épp a rák.
A leicesteri De Montfort University kutatói azt állítják, hogy például a növényi olajban sült fish and chips 100-200-szor annyi aldehidet tartalmaz, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott napi határérték. Mint ismert, nemrég az is valóságos piaci sokkot okozott, hogy a WHO rákkutató szervezete azt állította: a vörös húsoknak is komoly szerepük lehet a rák kialakulásában.